ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Σύνολο {{ order.final_cost }}

Ορθοπαντομογράφος στο Οδοντιατρείο : Η τάση που κατακτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές

Ορθοπαντομογράφος στο Οδοντιατρείο : Η τάση που κα

«Από την διάγνωση έως και την τελική θεραπεία, ενισχύεται η βεβαιότητα, εξαλείφεται η εικασία»

 

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια επιστροφή του επιστημονικού αγοραστικού κοινού στα ακτινολογικά μηχανήματα πανοραμικών λήψεων.

Γιατί άραγε;

Τα OPG είναι γρήγορα, εύκολα και βολικά, ειδικά για ασθενείς με περιορισμένη κίνηση των γνάθων.

Χρησιμοποιούν επίσης χαμηλή δόση ακτινοβολίας.

Η έλλειψη πανοραμικής λήψης μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις μη διαγνωσμένων στοματικών παθήσεων - οδηγώντας σε πιο σοβαρές συνέπειες για την στοματική υγεία.

Τα OPG παρέχουν έγκαιρη ανίχνευση και επιτρέπουν την ορθή θεραπεία αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες γρηγορότερης και καλύτερης έκβασης.

Ένας Ορθοπαντομογράφος έχει μεγάλο προσδόκιμο ζωής – μια ασφαλής εκτίμηση είναι τα 15 έτη και παρ’ όλη την εξέλιξη της τεχνολογίας κρίνεται βάσιμος ο ισχυρισμός ότι τα OPG δεν θα απωλέσουν ποτέ την διαγνωστική τους αξία και την θέση τους ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για το σύγχρονο Οδοντιατρείο.

Κλινική σημασία

Έχετε αποκτήσει ποτέ πολύτιμες πληροφορίες από ένα OPG που δεν ήταν ορατές σε μια λήψη ρουτίνας bitewings ή περιοακρορριζική ; Εάν η απάντηση είναι ναι και αν δεν χρησιμοποιείτε συστηματικά ένα OPG, τότε αφαιρώντας αυτή την πιθανότητα από την κλινική σας καθημερινότητα, ενδεχομένως χάνετε πολύτιμες πληροφορίες.

Πεδίο εφαρμογής

Τα OPG χρησιμοποιούνται συνήθως κατά τη διάρκεια ενός γενικού ελέγχου, αλλά μπορούν επίσης να διεξαχθούν και ειδικές εξετάσεις για την παρακολούθηση και τη διάγνωση:

Δόντια (γενική επισκόπηση)

Δόντια (κοιλότητες)

Σύγκλειση δοντιών

Κατάγματα

Μολύνσεις

Όγκοι

Ιγμόρεια

Θέματα αδειοδότησης και ακτινοπροστασίας στην Ελληνική Επικράτεια

Για την πανοραμική ακτινογραφία η διαδικασία και οι χρόνοι απόκτησης της άδειας είναι σχετικά πιο απλοποιημένοι συγκριτικά με τα μηχανήματα Οδοντιατρικής υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης (CBCT). Ένας κατάλληλα διαμορφωμένος και προστατευμένος χώρος καθώς και ειδικές μετρήσεις σε συνεργασία με τον Ακτινοφυσικό σας είναι απαραίτητες. Σε κάθε περίπτωση η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) είναι η εθνική ρυθμιστική αρχή αρμόδια για θέματα ραδιολογικής προστασίας και πυρηνικής ασφάλειας και από την οποία μπορείτε να αντλήσετε χρήσιμες πληροφορίες για το υφιστάμενο πλαίσιο αδειοδότησης και ασφαλούς λειτουργίας.