ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Σύνολο {{ order.final_cost }}

Οδοντιατρική Επαγγελματική Φωτογραφία στην καθημερινή κλινική πράξη

Οδοντιατρική Επαγγελματική Φωτογραφία στην καθημερ

Γράφει ο Χειρουργός Οδοντίατρος κ. Παπαχρήστου Κων/νος 

Σε μία εποχή που κυριαρχεί η εικόνα, φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στη καθημερινότητα μας το κομμάτι της οδοντιατρικής φωτογραφίας.

Φωτογραφίζω τα περιστατικά μου εδώ και περίπου 6 χρόνια. Ξεκινώντας στάθηκα μπροστά σε ένα «βουνό» πληροφοριών. Από που να ξεκινήσω, τι εξοπλισμό θα χρειαστώ, τι έξτρα κόστος θα είναι αυτό για το ιατρείο και τέλος, θα μπορέσω ποτέ να πλησιάσω στο επίπεδο των φωτογραφιών που βλέπω από συναδέλφους σε παρουσιάσεις αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να δημιουργούνται όλες αυτές οι απορίες όταν βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι άγνωστο. Ωστόσο θα πρέπει όλοι να το τολμήσετε και είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσετε ένα μαγικό ταξίδι που θα σας εκπλήξει πραγματικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση, υπομονή, μελέτη και φυσικά ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Γιατί να ασχοληθεί κανείς με τη φωτογραφία;

Η οδοντιατρική φωτογραφία εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς σε ένα ιατρείο.
Αρχικά εκτός από το σωστό αρχείο που δημιουργείται για τον κάθε ασθενή, βοηθάει στην τεκμηρίωση του κάθε περιστατικού.

Η σωστή φωτογραφία βοηθά επίσης και στην επικοινωνία με τον ασθενή. Μια εικόνα είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξουμε αλλά και να σχεδιάσουμε (dsd) αυτά που του εξηγούμε λεκτικά. Επίσης, φωτογραφίες βασισμένες σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα βοηθούν στο να έχουμε μια σωστή επικοινωνία με το εργαστήριο όσον αφορά το μέγεθος, το σχήμα ακόμα και το ακριβές χρώμα των δοντιών.

Όλη αυτή η διαδικασία βοηθά φυσικά και στο μάρκετινγκ του ιατρείου σαν επιχείρηση.

Αφήνω για το τέλος, ίσως το πιο σημαντικό: την αυτοβελτίωση. Το να φωτογραφίζουμε τα περιστατικά μας μας βοηθάει στην αυτοαξιολόγηση και στο να αναγνωρίσουμε τυχόν λάθη με την ησυχία μας μακριά από την πίεση του χρόνου.

Η εξέλιξη στο κομμάτι αυτό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από διαρκή προσπάθεια. Χρείαζεται ενημέρωση μέσα από άρθρα, βιβλία και φυσικά από εξειδικευμένα σεμινάρια.

Κάποιος για να βελτιωθεί θα μπορούσε να κάνει και εξάσκηση στον ελεύθερο του χρόνο, όπως να φωτογραφίζει οικεία του άτομα ή να δοκιμάσει να φωτογραφίσει εξαχθέντα δόντια, να παίξει με τον φωτισμό ώστε να αποκτήσει εξοικείωση με τον εξοπλισμό.

Προσωπικά με έχει βοηθήσει πάρα πολύ και αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου και των περιστατικών μου.