ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ key }}: {{ value }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Σύνολο {{ order.final_cost }}

Η χρήση των Laser μαλακών ιστών στην Περιοδοντολογία

Η χρήση των Laser μαλακών ιστών στην Περιοδοντολογ

 

Ο κος Γιάννης Πρεβεζάνος είναι Περιοδοντολόγος, απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας. Στα ιατρεία του στον Πειραιά και τον Βύρωνα ασχολείται αποκλειστικά με την περιοδοντολογία και χειρουργική εμφυτευματολογία.

΄Η σύγχρονη επιστημονική τάση, καθώς και η ανάγκη των ασθενών για λιγότερο επεμβατικές τεχνικές στην περιοδοντική θεραπεία έχει βάλει ξανά τα laser στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια. Για τους λόγους αυτούς ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τα laser μαλακών ιστών πριν από 12 χρόνια.

Είναι δεδομένο ότι η χρήση των Laser στην περιοδοντική θεραπεία είναι επικουρική και δεν αντικαθιστά τη λεπτομερή απομάκρυνση των υπερουλικών και υπο-ουλικών εναποθέσεων.

Γιατί να χρησιμοποιήσω laser στην περιοδοντική θεραπεία;

Η χρήση laser μπορεί να μειώσει επιπλέον το μικροβιακό φορτίο, να αφαιρέσει το επιθήλιο του θυλάκου και να συμβάλει στη δημιουργία νέας πρόσφυσης. Η ελάττωση του βάθους των θυλάκων σε συνδυασμό με την μικρότερη δυνατη υφίζηση των ούλων καθώς και η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση του μικροβιακού προφίλ του ασθενή, είναι τα επιθυμητά αποτελέσματα από μια περιοδοντική θεραπεία και όπως φαίνεται τα laser μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό.

Επιπλέον, η χρήση τους στην περιοδοντική θεραπεία έχει φανεί ότι βοηθάει στη ελάττωση του πόνου μετά τη συνέδρια καθώς και σε μειωμένα ποσοστά ευαισθησίας της ρίζας σε σχέση με κλασσικές τεχνικές. Όλα αυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της εμπειρίας από την επίσκεψη στον οδοντίατρο καθώς και της ποιότητας ζωής των ασθενών μας.

Χρησιμοποιώ πάντα επικουρικά τα laser μαλακών ιστών στις περιοδοντικές θεραπείες, εφαρμόζοντας το πρωτόκολλο Laser Assisted New Attachment Procedure (LANAP), προσαρμόζοντας κάθε φορά τις ρυθμίσεις ανάλογα με το περιοδοντικό πρόβλημα και τις οπτικές ιδιότητες του εκάστοτε ιστού.

Είναι επίσης, ένα πολύ χρήσιμο και γρήγορο εργαλείο για μικρές χειρουργικές επεμβάσεις όπως η αφαίρεση χαλινών, η αφαίρεση υπερπλασιών γύρω από δόντια ή εμφυτεύματα ή και ορισμένες φορές η αποκάλυψη εμφυτευμάτων.

Πώς θα χρησιμοποιήσω τα laser;

Οι σύγχρονες συσκευές laser έχουν προεπιλεγμένα προγράμματα για κάθε θεραπευτική παρέμβαση, ώστε με μια συσκευή να μπορεί ο κλινικός να αντιμετωπίσει πολλές παθήσεις, εύκολα και γρήγορα.

Ωστόσο, η θέσπιση των ιδανικών ρυθμίσεων για την εκτέλεση μιας θεραπευτικής πράξης με laser, δεν έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί. Ο λόγος είναι η διαφορετικότητα των συσκευών laser (διαφορετικά μήκη κύματος), τα διαφορετικά θεραπευτικά πρωτόκολλα (διαφορετική χορηγούμενη ενέργεια στον ιστό) και η ιδιαιτερότητα του κάθε ιστού, που ανάλογα με το χρώμα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται (πχ. φλεγμονή) αντιδρά διαφορετικά στην ακτινοβολία.

Η συνεχής ενημέρωση, η εμπειρία και η εξοικείωση του κλινικού με τα laser είναι ο ιδανικός συνδυασμός για επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.